Диагностика и почистване на DPF /FAP/ филтри за твърди частици – специални условия до края на 2018-та

Ако филтъра за твърди частици ви създава ядове, защото основно шофирате в града или сте попаднали на некачествен дизел (..или имате френски автомобил, вкл. Сузуки dCi, Nissan dCi и т.н.) не е нужно веднага да търсите вариант за премахването му.

Първо трябва да се направи прецизна диагностика –  да се провери степента на задържане по показанието на датчика за диференциално налягане, температурите на входа и изхода, коефициента на запълване и т.н. Оттам, най-евтиният и бърз вариант е да се направи принудителна регенерация на филтъра на място, но ЕДИНСТВЕНО при условие, че параметрите са под зададени граници и съотв.не се е стигнало до частично запушване на изпускателната система. Пропусне ли се този факт на турбото няма да му хареса процедурата. След активиране на процедурата, колата се форсира сама за определено време, загрява изпускателната система до необходимата температура от около 650 градуса и така филтъра се “самопочиства”.

Тук обаче дебело подчертавам, че след тази процедура е препоръчителна смяната на масло и маслен филтър, поради факта че по време на регенерацията, двигателят впръсква толкова много гориво, че част от него преминава през сегментите и попада при маслото в картера.

 

Минусите като цяло – значително температурно натоварване на двигателя и изпускателната система при автомобили на които се извършва на място и допълнителният разход за масло/филтър/труд.

По-ефективно и по-щадящо техниката решение е почистването със специален препарат, който на практика “измива” вътрешно филтъра, допълнителна информация във видеото по-долу или тел. 0878-555-150.

 

Цена – 186 лв /цената е валидна до края на 2018-та/

Ако стойностите на налягането във филтъра са над границите за принудителна регенерация на място, можем да почистим филтъра с препарат и след това да се направи принудителна за максимално голям ефект. На практика при единичен проблем с DPF / FAP (fap се нарича при френските автомобили) на практика отпада необходимостта да се мисли за премахване, ремап и т.н. Също след това ще проверим и имало ли е причина в работата на двигателя за да се запуши филтъра за твърди частици – проверка на ЕГР капан, количество и налягане а въздуха постъпващ в двигателя, корекции на количествата впръскано гориво в цилиндрите, температурни датчици, центровка на мотора и т.н. Така ще отпадне и момента в който след премахване на ДПФ филтъра колата започва да пуши черно при форсиране.

Повече информация снимки и видео за почистването ще може да откриете в нашата Facebook страница

 

Промоционалните условия до края на 2018-та и включват допълнително пълна компютърна диагностика на всички системи в автомобила ви + преглед на автомобила ви от механик – спирачки и ходова част. За да се възползвате от промоцията, просто ни кажете, при записване на час в сервиза. Цена 180 лв.